You are hereJecuplex

Jecuplex


Първокачествена диета с L-карнитин и бетаин

VeyFo Jecuplex

Мастна обмяна (липолиза/липогенеза)
Чернодробни функции

Формула за професионалисти с амбиции за високи постижения

Характеристика на продукта

 • Разтвор с глюкоза (10%)
 • Калциев глюконат (1,5%)
 • Магнезиев сулфат

Други важни допълнителни вещества на 1.000 милилитра са:

 • 7.000 mg L-Карнитин, 3.750 mg
 • бетаинхидрохлорид, 3.000 mg
 • никотинамид, 500 mg
 • L- лизин, 500 mg
 • DL- метионин, 500 mg
 • глюцин, 360 mg
 • декспантенол, 100 mg
 • DL-валин, 80 mg
 • L-леоцин, 60 mg
 • DL- фенилаланин, 50 mg
 • L-аргинин, 40 mg
 • DL-изолеоцин, 40 mg
 • L- треонин, 20 mg
 • L- хистидин, 20 mg
 • DL-триптофан, 1.000 μg
 • витамин В12 , 200 mg
 • витамин В1, 200 mg
 • витамин В6, 80 mg
 • витамин В2
 • калциев сорбат (Е 202)
 • натриев диацетат (Е262)
 • фосфорна киселина (Е338)
 • ароматична смес “Бутафором Т 5 G/L” аромат с бутиламино фосфонат
 • вода като носител.

Качества на продукта и употреба

Jecuplex се произвежда в стерилна среда от компоненти, които отговарят на високи изисквания за качество, органично свързани и с голяма биодостъпност.

Продуктът може да се дава без проблеми както директно на отделни животни, така и на групи животни чрез храната или водата.
Формулата е създадена като диетична добавка за намаляване опасността от кетоза/ацетонемия при дойни крави и овце-майки.

При други животни като говеда, коне, свине, птици и кучета продуктът може да допълни дневната дажба според нуждите на животното- особено при големи натоварвания.

Указание:

Данните са посочени само за нагледност. Запазва се правото на промени, особено когато те няма да повлияят съществено на целите на хранителния режим. Валидни са актуалните обозначения на всяка опаковка.

Физиологично значение

За да изясним биологическите функции на отделните хранителни вещества и микроелементи, привеждаме информация от специализираната литература и по-точно от поредицата “Витамините, респективно аминокиселините при храненето на животните”

L- карнитинът има многостранни функции в обмяната на веществата. Най-важни са функциите му при мастната обмяна. Тук той служи да пренася активираните мастни киселини в митохондриите с цел получаване на енергия и да съхранява активираните ацетилни остатъци, която функция е от голямо значение при екстремно мускулно натоварване и ситуации на глад. Повишена нужда от L- карнитин може да настъпи при животни в репродуктивен период, млади животни, при ускорен растеж, както и при повишен чернодробен метаболизъм.

Бетаинът в обмяната на веществата се явява като доставчик на метилните групи и заедно с холина и метионина се числи към липотропните фактори. Той не може да замести другите специфични функции на холина и метионина. Участие в регулацията на осмозата при определени условия е предмет на дискусии.

Ниацинът (никотиновата киселина) е градивен елемент на никотин-аденин- динуклеотид и никотин-аденин- динуклеотид- фосфат , които като коензими, транспортиращи водорода, участват в жизнено важни реакции на обмяната на вещества (въглехидрати, мазнини и аминокиселини) и имат ключова функция в енергийния обмен.

Витамин В 12. (Цианокобаламин) кръвообразуване и растеж
Служи за изграждане на коензимни групи 5-дезоксиаденилкобаламин
( важно за уползотворяването на пропионовата киселина и с това за образуването на глюкоза, респективно лактоза при преживните животни) и метилкобаламин (необходим за реакциите на регулиране на метила и с това за обмяната на метионина).

Последиците от недостиг на Витамин В 12 са промени в картината на червените кръвни телца, нарушения в белтъчната обмяна, заболявания на нервната система, кожни заболявания, нарушения в растежа и лошо оползотворяване на храната.

Витамин В 1. Във фосфорилирана форма (тиаминпирофосфат) витамин В 1 е незаминим като коензим на различни декарбоксилази (пируватдехидрогеназа, a-кетоглутаратдехидрогеназа) и
транскетолазата за процесите на разграждане и обмяната на въглехидратите, важен е за функцията на нервната тъкан и сърдечната мускулатура, а така също и за поддържане перисталтиката на стомашно-чревния тракт.

Витамин В 2. Рибофлавин , който съществува само свързан с протеини (флавопротеини), като съставна част на коензимите флавинмононуклеотид и флавин-аденин-динуклеотид е важен за: преноса на водорода в дихателната верига с цел производството на енергия, процесите на оксидация и редукция с цел изграждането и разграждането на мастни киселини и аминокиселини.

Витамин В 6 като съставна част на коензим –5-фосфат заема централно място в: обмяната на аминокиселини при трансаминирането, декарбоксилирането и рацемизирането на аминокиселини. За разграждането на триптофан (респективно синтеза на ниацин) е необходим зависимият от витамин В 6 ензим кинурениназа;обмяна на въглехидратите чрез участие в действието на фосфорилазата.

Аминокиселини. Градивни частици на белтъчините, съставна част на ензими, съдържат се на практика във всички тъкани на животинския организъм; от особено значение (например лизин) при изграждането на колагеновата тъкан и образуването на костите: като съставна част на нуклеотидите в клетъчното ядро спомагат за клетъчното деление. Допълнителни функции в обмяната на веществата ( например метионин) особено като предходно стъпало на цистеина и с това също така на пептиди като глутатион, който иницира протеиновата биосинтеза. Донор на метилни групи.

Съставни части (например треонин) на храносмилателните системи и имунни вещества със значение в енергийната обмяна, например предходно стъпало за синтеза на глицин. Участват (например триптофан) в образуването на предходни стъпала на никотинамид-аденин-динуклеотид както и в много процеси на обмяната на веществата чрез хормоните серотонин и триптамин.

Фосфор. Градивен елемент на скелета, буферно вещество в кръвта и клетката, жизнено важна част на нуклеиновата киселина и на различни протеиди. Необходим е за производство, съхранение и оползотворяване на енергията и предава действието на хормоните. Недостигът на фосфор води до намаляване на храненето, нарушения в растежа, слаб млеконадой и в крайна сметка до нарушения в репродукцията (вследствие нарушенията в енергийния обмен). Рахитът (недостатъчното минерализиране на костите) и остеопорозата могат да се дължат на недостиг както на фосфор така и витамин Д3 или на калций. Нарушения на баланса киселини-основи (например при ацидоза) могат да доведат до хипофосфатемия (<5.0 mg неорг. P/100 ml серум).

За да се постигне възможно най-ниско замърсяване на околната среда с отделянето на екскрементите, следва да се предпочитат форми , при които фосфорът се усвоява от клетките на тялото почти без загуби. Това се постига по особено надежден начин с органични съединения като натриев диметиламино - фосфонат или натриев бутиламино-фосфонат.

Глюкоза (гроздова захар). Биологично ценен доставчик на хранителни вещества от семейството на простите захари (монозахариди).

Препоръки за използване/дозиране

Vey Fo Jecuplex - диетична добавка за дойни крави и овце-майки

Специална цел на храненето: намаляване опасността от кетоза/ацетонемия при дойни крави 3-6 седмици след отелването и овце-майки в последните 6 седмици преди и в първите 3 седмици след обагнянето.

 • Дойни крави до 500 ml, евентуално повторение след 24 часа
 • Овце- майки до 100 ml, евентуално повторение след 24 часа

Особено в деня на отелване/обагняне и през първите дни след това.

Кетозите/ ацетонемиите, които могат да бъдат свързани със значително чернодробно увреждане, се отключват от нарушения в мастната обмяна. Причина за това е небалансирано, респективно недостатъчно хранене с енергийни източници на гликоза и важни минерални вещества.

Препоръчва се преди употреба да се вземе съвет от специалист.
Диетичната добавка може да бъде препоръчана също така при възстановяване след кетоза.

Vey Fo Jecuplex за говеда, малки преживни, коне, свине, птици и кучета

За допълване на дневната дажба при необходимост- особено при кратковременно увеличен разход на енергия преди, по време на и след фази на особено усилие

 • Говеда - до 500 ml
 • Телета - до 50 ml
 • Телета за угояване, малки преживни - до 100 ml
 • Свине (свине за разплод) - 200-300 ml
 • Прасенца 3-6 ml5,0-10,0 ml/l вода при подаване през автоматичните хранилки0,2-2,0 ml / l при подаване през водата за пиене
 • Коне - до 500 ml
 • Жребчета - до 50 ml
 • Кучета (според големината) - 20-50 ml (даване чрез водата за пиене)
 • Носачки: за кратко време / за продължително време - до 4,0 ml / lдо 0,5 ml/l
 • Птици за месо: за кратко време / за продължително време - до 2,5 ml / lдо 0,5 ml/l

Vey Fo Jecuplex за пощенски гълъби и декоративни птички

За допълване на дневната дажба при необходимост- особено при кратковременно увеличен разход на енергия преди, по време на и след фази на особено усилие

При състезания от пощенските гълъби се изисква изключително бърза обмяна на веществата за кратко време. Нуждата от съдържащите се в Jecuplex вещества нараства скокообразно. Ако тези вещества не са на разположение в бързо резорбираща се форма, могат да настъпят застрашаващи функцията на черния дроб последици. Доказано е въз основа на спечелените награди, че животните, които получават всички необходими елементи, дават по-добри резултати от тези, които не са хранени оптимално.

Същото се отнася и за периодите на чифтосване и растеж, а така също и за периода на смяна на перушината както при гълъбите, така и при декоративните птички.

Пощенски гълъби - 10 ml (виж мерителната чашка) на литър вода за пиене за 20 гълъба и на ден - два дни в седмицатаВ дните, когато се дава препарата, се слага само водата, която съдържа разтворения Jecuplex.

Декоративни птички - 5-10 ml на килограм телесно теглопри болнави птици, респективно птици, при които има съмнение за намалена чернодробна функция, продуктът се дава в повечето случаи разреден (1:3) с физиологичен разтвор на готварска сол или с Рингер разтвор, за да се повиши приемът на течности.

 

ЖИЗНЕСПОСОБНИ ЖИВОТНИ СЕ НУЖДАЯТ ОТ ОПТИМАЛНА СТРАТЕГИЯ НА ХРАНЕНЕ

Ние желаем Вашия успех! За това правим най-доброто, на което сме способни!

Компонентите, които се съдържат в Jecuplex , са познати в животновъдството. Те се прилагат и при хранителните добавки за хора. Качеството и преработката отговарят на най-високите критерии за чистота. Ние приготвяме нашия продукт стерилно и по този начин постигаме неговата годност за продължително време , а така също и неговото прилагане без усложнения. Въз основа на токсикологичните данни, с които разполагаме за всеки компонент, този продукт може да се окачестви като нетоксичен и сигурен, когато се прилага правилно. Предоставят се предписания с данни за сигурната употреба на продукта.

Размери опаковки

Бутилка от 500 ml, бидон от 5 литра (по-големи контейнери- по заявка)

Допълнителни указания

Да се пази на недостъпни за деца тъмни места при температура не по-висока от 20ºС.
За да се постигне ясно разграничаване от нашите ветеринарно-медицински лекарства, хранителните добавки, които произвеждаме в съответствие с предписанията на законодателството по храните, носят марката VeyFo.Те не са лекарства, поради което не се записват нито в рецептите на ветеринарния лекар, нито в дневника на животновъда.

Veyx-Pharma е сертифицирана по GMP-, QS- и DIN EN ISO 9001.
Veyx-Pharma ГмбХ- ул. “Зьоревег” 6- 34639
Шварценборн- Германия

www.veyx.de

Изработка и поддръжка на сайт: oriona.bg