You are hereВейфо йекуплекс - да се компенсират стресови ситуации в птицевъдството

Вейфо йекуплекс - да се компенсират стресови ситуации в птицевъдството


НОВО ОТ ВЕЙКС – ФАРМА

Вейфо йекуплекс - флакон 500 млСмяна на помещението, висока температура, ваксинации, появата на паразити и болести представляват основни стресови ситуации за птиците. Тези особени натоварвания за обмяната на веществата могат по-лесно да бъдат преодолени чрез използване на фуражната добавка ВейФо Йекуплекс на Вейкс-Фарма.

За птиците стресът представлява повишен разход на енергия, която вече не е на разположение за продуктивността на животните. Затлъстяването на черния дроб допълнително повишава натоварването на обмяната на веществата . Нарушена резорбция на хранителните вещества в червата и неуравновесен воден баланс усилват цялата проблематика.

Съдържащите се във ВейФо Йекуплекс хранителни вещества подпомагат обмяната на енергийните вещества и подкрепят храносмилането:

  • L-карнитин служи за добива на енергия в клетките, спомага енергетичното оползотворяване на телесните мазнини – така се облекчава черния дроб.
  • Бетаин намалява риска от затлъстяване на черния дроб. Той освен това подобрява резорбцията на хранителните вещества в червата и противодейства на дехидратацията на животните.
  • Витамините В1, В2, В6 и В12, както и 12 есенциални аминокиселини подпомагат обмяната на белтъчните и въглехидратните вещества (спомагат кръвообразуването).

ВейФо Йекуплекс се прилага 4 мл/л вода за пиене при краткотрайно приложение, а за дълготрайно използване се дават 0,5 мл/л вода за пиене.

Продуктът се предлага за частни стопани във флакон х 500 мл, а за птицеферми в туби х 5 литра.

Изработка и поддръжка на сайт: oriona.bg