You are hereЕНТЕРО-МУЛГАТ

ЕНТЕРО-МУЛГАТ


Допълващ фураж със специално предназначение

Микроемулсия за компенсиране на хронична недостатъчност на функцията на дебелото и тънките черва

  • Регулира по естествен начин храносмилането
  • Добър прием
  • Лесно приложение

Чревни проблеми, особено колики са предизвикателство за собствениците на коне и ветеринарни лекари. Почти винаги те са причинени от грешки в отглеждането или храненето, водещи до смущения в храносмилането.

В последствие се стига до болезнени смущения на чревната перисталтика и дори до колики. Това може да се сулчи в обора, по време на турнири или при яздене в природата - изведнъж появяващо смущение на чревната функция изисква незабавно реагиране на ветеринарния лекар.

За периода до пристигане на лекаря служи натуралният продукт ВейФо ЕНТЕРО-МУЛГАТ, който почти веднага след даването му стимулира чревната дейност и секрецията на жлезите в чревния тракт, като по този начин противодейства облекчаващо на по-сериозни функционални проблеми.

В тези случаи се дават 50 мл (половин шприц) на кон независимо от теглото. При нужда може да се дава още веднъж.

ПРОДУКТОВА ХАРАКТЕРИСТИКА

Продуктът представлява микроемулсия (големина на частиците < 1,5 μм), съдържаща лесно смилаеми етерични масла, мазнини и влакнини, както и натурални билкови вещества.

Производството като микроемулсия дава предимство на наличния продукт спрямо други подобни такива, тъй като гарантира добро разпределение на активните вещества в чревния тракт. Постига се бърза и почти пълна резорбция по корпускулярно-лимфатичен път, така че се гарантира сигурно доставяне на необходимите хранителни и активни вещества.

Съдържащите се ленено, анасоново и ментово масло, масло от канела и кимион, както и части от валериана, пелин и целулозен дериват (свързва токсични вещества) са комбинирани така че да се допълват взаимно.

ПРИЛОЖЕНИЕ

ВейФо Ентеро-Мулгат се дава директно в устата или заедно с всякакъв вид фураж за компенсиране на хронични смущения на функцията на дебелото или хронична инсуфициенция на тънките черва.

Даването може да бъде дългосрочно (евент. до 6 месеца). Препоръчва се консултация с ветеринарен лекар. При по-дълъг срок на даване се препоръчва доза от 5 – 25 мл/животно.

Като допълващ фураж със специално предназначение при чревни смущения и колики се дават 50 мл на кон.

За свине-майки като допълващ фураж за намаляване опасността на запек през 10-14 дни преди и 10-14 дни след раждането

  Краткосрочно даване Дългосрочно даване
През предродилния период, евент. в деня на раждането и един ден след това или след приключване на раждането 30 мл 10 – 20 мл/ден

За прасенца като допълващ фураж за стабилизиране на физиологичното храносмилане през 2-4 седмици при опасност от или по време на смущения на храносмилането или фази на почивка

  Краткосрочно даване Дългосрочно даване
прасенца 5 мл 2 мл/ден

За телета като допълващ фураж

  Краткосрочно даване Дългосрочно даване
телета 20 мл 5 – 10 мл/ден

ОПАКОВКА: Инжектор х 100 мл

Да се пази от деца и да не се лагерува при над 20⁰С!

Изработка и поддръжка на сайт: oriona.bg