You are hereЮНГТИР-ОРАЛ-МУЛГАТ

ЮНГТИР-ОРАЛ-МУЛГАТ


ФИТОДИЕТА

  • Регулира храносмилането
  • Добър прием
  • Подпомага успеха на отглеждане

Концепция/ основни съставки за специалната хранителна цел

Микроемулсия с етерични масла, целулоза и на 1 мл: 65,00 мг витамин Е, 1,50 мг витамин В1, 2,00 мг витамин В2, 0,75 мг витамин В6, 30,00 μг витамин В12, 25,00 мг никотинамид, 15,00 мг калциев-D-пантотенат, както и предварителна смес тип Вейкс „ореганол FK-SA сензорик”  (орегано масло, лайка, сминд)

ХАРАКТЕРИСТИКА НА ПРОДУКТА

Продуктът представлява приготвен съгласно изискванията за фуражни добавки със специфично предназначение диетична фуражна добавка за свине и кучета, страдащи от  функционални смущения в храносмилателния тракт, като съдържа съответните естествени, отговарящи на висок стандарт на качеството компоненти.

При други видове животни ВейФо Юнгтир орал служи за допълване на дневната дажба, базирано на нуждите.

ФИЗИОЛОГИЧНО ЗНАЧЕНИЕ

Смущения на храносмилателната система често са израз на многофакторни причини като неинфекциозни и инфекциозни влияния са в тясно взаимоотношение.

Причини от различен характер като развален фураж, некомпетентно приготвени дажби или неблагоприятни условия на отглеждане могат да водят до разпространение на вредни микроби.

Но причина за смущения на храносмилането са такива причинители едва тогава, когато неблагоприятни условия, преди всичко липси при осигуряването с микрохранителни вещества, водят до намалена устойчивост на организма.

Значението и биологично-диетичните функции на използваните вещества  могат да бъдат обобщени въз основа на наличната специализирана литература и на практическия опит.

Целулоза свързва токсини (отровни вещества), които се образуват при неправилна ферментация в стомашно-чревния тракт. В предварителната смеска “Ореганол FK/SA 7248 sensoric” са вложени ароматни масла и извлеци. Те от една страна имат сензорни свойства, а от друга страна съдържат важни микро- и имуннобиологични вещества.

Оптималното разпределение на тези вещества върху горните слоеве на чревната лигавица:

  • предотвратява прилепването на вредни микроби на чревната мукоза
  • стабилизира чревната флора
  • предпазва от проникващи микроби
  • намалява резорбцията на токсични вещества
  • подпомага секрецията на жлъчните и панкреатичните ензими и
  • влияе положително върху регенеративните процеси на власинките на тънкото черво

Витамини – преди всичко витамин Е и В12 в достатъчно количество, те са важна съставка на правилна дажба при диетично хранене

РЕЗОРБЦИЯ/БИОНАЛИЧНОСТ

Използваните растителни масла произлизат от култивирано чисто отглеждане. Това гарантира използване на вещества, които отговарят на стриктните ни изисквания относно стандартизирането на важните компоненти.

Специалната им приготовка като микроемулсия  (големина на частиците 90% <1,5 μм) дава възможност за оптимално разпределение на регулиращите чревната функция вещества по цялостната чревна мукоза -  като едновременно с това осигурява бърза и почти пълна резорбция на съдържащите се витамини по корпускулярно-лимфатичен път.

ПРЕПОРЪКА ЗА ПРИЛОЖЕНИЕ/ДОЗИРОВКА

Като фуражна добавка със специфично предназначение за стабилизиране на физиологичното храносмилане при прасенца;

При опасност от или по време на храносмилателни смущения и по време на почивни фази, за период от 2 – 4 седмици; за изравняване на недостатъчно храносмилане при кучета, за период от 3 – 12 седмици директно с храната или с водата за пиене

Отделни животни, дневно евентуално разпределено на 2 хранения

Вид животно Нормална нужда Повишена нужда
прасенца, малки кучета 1 мл до 4 мл
средни породи кучета 2 мл 8 мл
по-големи породи коучета 4-6 мл 15 – 20 мл

Групи животни с водата за пиене

прасенца 1,0 – 1,7л/1000 л вода 1,8 – 3,4 л/1000 л вода

Препоръчва се преди прилагане на препарата да се консултира специалист.

За следните видове животни не е диетична фуражна добавка, а е добавка към дневната дажба по време периоди  на евентуално повишена нужда/изразходване, както напр. при раждане, отбиване, транспорт, смяна на обора, смяна на фуража или други фази на интензивна обмяна на веществата.

Отделни животни, дневно евентуално разпределено на 2 хранения

Вид животно Нормална нужда Повишена нужда
телета, кончета 4 – 6 мл 15 – 20 мл
агнета, ярета 2 мл До 8 мл

Групи животни с водата за пиене

телета, кончета 3 мл/л вода 6 мл/л вода
агнета, ярета 1 – 2 мл/л вода 3 – 4 мл/л вода

ВНИМАНИЕ: Да не се дава на котки!


ВИСОКОПРОДУКТИВНИ ЖИВОТНИ ИЗИСКВАТ ОПТИМИЗИРАНИ СТРАТЕГИИ НА ХРАНЕНЕТО.
НИЕ СМЕ В ПОДКРЕПА НА ВАШИЯ УСПЕХ!

Съдържащите се във Вейфо Юнгтир-Орал-Мулгат съставки са известни в хранителния режим на животните. Също така те служат като хранителна добавка и при човека.

Качеството и преработката отговарят на най-високи критерии на чистота. По този начин постигаме дълготрайна стабилност при лагеруване, както и безпроблемното му приложение.

ЗАБЕЛЕЖКА:

Годност: Оригинални опаковки, лагерувани не над 20º С от деня на производството:  24 месеца;

Отворени и отново добре затворени опаковки най-малко 6 месеца. Виж и етикета.

За да се разграничат нашите продукти , които отговарят на изискванията на законовите наредби за храненето на животните,  фуражни добавки от ветеринарномедицинските продукти, т.е. и този продукт, се разпространяват под марката ни ВейФо.

Те не са ветеринарномедицински продукти и не се записват в дневниците на животновъдите.

ОПАКОВКИ: 10 инжектора х 10 мл

Изработка и поддръжка на сайт: oriona.bg